fbpx

запознай се с обитателите | Нийл Кoкър “Вегетарианец съм, бивш DJ, срещал съм Кралицата”

В работното ни пространство се помещават цветни и ярки личности. Стартиращи и по-пораснали компании, фрийлансъри, агенции …

Ела да работиш тук. Първият ти ден е безплатен.


Запознайте се с Нийл Кoкър.

Той е съосновател на RampTshirts.com. Ramp e платформа, която улеснява процеса по създаване, покупка и продажба на рекламни материали. Това е най-бързият и умен сайт за направа на тениски в света, от който можеш да поръчаш за отбори или пък събития. Трудно ще намериш друго такова място онлайн, или офлайн, където за 3 минути да приключиш поръчка. Също така сайтът ползва голяма база данни, за да препоръча размерите, от които най-вероятно се нуждаете. Екипът управлява и редица други сайтове, всички обвързани с партньорства за принт из целия свят. В момента обаче са се фокусирали в RampTshirts.com.

Нийл се мести да живее в София преди около 6 месеца – от части защото бизнес партньорът му е българин, отчасти защото е търсил промяна, и отчасти защото преместването му тук ще му помогне с финансирането на Ramp.

Началото на Ramp ерата

Н.: “Стартирахме 2010-та със сайта Dizzyjam.com, който към днешна дата има над 14 000 потребители и близо 50 000 продукта. И двамата със съоснователя ми Дафид идваме от музикалната индустрия и видяхме възможност и потенциал в това да улесним музикални групи и DJ-и да предоставят рекламни стоки на феновете си. Започнахме работа с българския ни партньор Милен, който бързо стана част от екипа. Бизнесът ни е финансиран от нас самите.”

 

Преди Ramp

Н.: “Дълго време бях DJ и пусках музика в около 30 държави по света. Ръководех и звукозаписно студио, което изкара хит в ‘UK top 10’. Като цяло съм доста голям късметлия и не се е налагало да работя за никого!”

 

Интересни факти за Нийл

Н.: “Вегетарианец съм, бивш DJ, падам си по тичане и триатлони. Срещал съм Кралицата. Все още ръководя стартъп общността на най-бързо разрастващата се столица в Европа (Кардиф, Уелс) от над 2000км разстояние. А преди да се преместя в София, планирах да изтичам 7 офроуд маратона за 7 дни. Оо, и българският ми напредва мнооого бавно…”  

 

А betahaus?

Н.: “Обичам google търсачката, така се озовах в betahaus. Отделих два дни да изпробвам повечето от коуъркинг пространствата в София, но реших че най-много ми допада тук. Голям фен съм на кафенето, но също много ми допадат креслата в дъното на коридора на втори етаж. Харесва ми като ходя из пространството да виждам всички тези хора да работят и обсъждат идеи… Тук се срещнах с мили и приятелско настроени хора. Кафето е качествено. Също има някои интересни стартъпи (за които определeно искам да науча повече!).”

Твоята случка тук…

Н.: “Попаднах в ситуация да DJ-ствам на парти в Betacafe, толкова години след като един вид се ‘пенсионирах’ от това. Пусках от CD, отделно от компютъра ми и от Spotify на iPad-а ми… Беше яко миш-маш от технологии, май не беше от най-професионалните ми изпълнения, но много ми хареса и се забавлявах.”

ела да работиш в betahaus

Прочети още


Коментари

Оставете коментар

Yay! You‘ve decided to leave a comment. That‘s fantastic! Please keep in mind that comments are moderated and rel=“nofollow“ is in use. So, please do not use a spammy keyword or a domain as your name, or else it will be deleted. Let‘s have a personal and meaningful conversation instead. Thanks for dropping by!