fbpx

coworkers | каяк експедиции и…’The natural adventure’ и Алекс Паздерски

Александър Паздерски е съосновател на The Natural Adventure. По образование е финансист. Има доста голям опит в сливания и придобивания – участвал е в някои от най-големите такива сделки у нас, например придобиването на Шуменско и Пиринско пиво от Карлсберг през 2001г. Но, стига със сериозностите… Запален каякар, член на British Canoe Union и Deutscher Kanu-Verband. Изминал е над 40,000 км. в различни каяк експедиции, включително рекордно зимно преминаване на целия български участък на р. Дунав (416 км) през януари 2011 г.

от страничният проект до топ 3 на английския пазар…

Компанията стартира през 2011, като от 2017 Алекс й се посвещава изцяло. Съосновател е Питър Дънкан, актьор, дългогодишен водещ в BBC, приключенец. Главен скаут на Великобритания, наследен на поста от Беър Грилс. Доста. The Natural Adventure e онлайн туроператор за организиране на тъй наречения self guided walking holidays (планински пешеходен туризъм без водач) в над 20 държави, основно насочен към клиенти на английския пазар. Компанията е и в топ 3 за този сегмент на пазара в Англия.

Скоро ще предлагат и велосипедни турове.

 

без инвестиция, 100% собствени средства…

След период на бавен растеж, когато бизнесът беше по-скоро хоби и страничен проект за нас, през 2016/17г. имахме около 20 програми в 5-6 държави. В момента имаме над 100 програми в повече от 20 държави, а клиентите ни вече са хиляди. Всичко това се случи откакто дойдох в betahaus през септември 2017 г 🙂

Разбира се има и 6 кътчета от нашата страна, които попадат сред предлагащите се приклщючения в сайта.

 

80 часова работна седмица VS. две деца?

Балансира се и лесно, и трудно. Имам две деца, на 9 и 11 години, те имат своите нужди, но същевременно проявяват нехарактерно за възрастта си разбиране към факта, че нямам работно време и доста често съм в Бетахаус от тъмно до тъмно и 80-часовите работни седмици са по-скоро правило, отколкото изключение. Освен това можем да почиваме само през октомври и ноември. Благодаря им!

coworking, защото…

През 2017 дилемата беше собствен офис или споделено пространство. Нещата трябваше да се случат бързо и това наклони везните в полза на Бетахаус. А после взе, че ми хареса атмосферата, обстановката и най-вече чудесния екип на Бетахаус. Не на последно място – това, че не трябва да се занимавам поотделно с наемодатели, доставчици на канцеларски материали, интернет доставчици, utulity companies и т.н.

Алекс дойде сам миналата година, но от съвсем скоро има още един човек, който да му помага. Отделно част от екипа са съдружникът му, който е в Лондон и разбира се програмисти, които са предимно домашен офис.


В работното ни пространство се помещават цветни и ярки личности. Стартиращи и по-пораснали компании, фрийлансъри, агенции …


предстоящо събитие | betabreakfast в четвъртък

 

 

 

Прочети още

Коментари

Оставете коментар

Yay! You‘ve decided to leave a comment. That‘s fantastic! Please keep in mind that comments are moderated and rel=“nofollow“ is in use. So, please do not use a spammy keyword or a domain as your name, or else it will be deleted. Let‘s have a personal and meaningful conversation instead. Thanks for dropping by!