fbpx

<< Всички събития

  • Това събитие е минало.

ИЗЛОЖБА – “SPIRITUAL TRIP” by KOKIMOTO

Описание на събитието


10151288_10152300237015218_469232919649489884_n София, България – Нашумелият художник Калоян Илиев Кокимото ще открие нова колекция картини в петък, 25ти Април, 2014 в Бетахаус София  с участието на диджеи “1000 names”. Изложбата ще бъде представена под нарицанието “Spiritual Trip” (Духовно Пътешествие) и ще престои в пространството на бета кафе до 25ти юни, 2014. Откриването ще се осъществи с подкрепaта на ABSOLUT и (нас) betahaus | Sofia, и е организирано от Софийския колектив на изкуствата Клаксон Прес (www.klaxonpress.com), с творчески ръководител Моника Георгиева.

За новата изложба:

“Духовно пътешествие” е първата изложба на Кокимото след цензурираната колекция “Еротична нотка в колелата на християнската машина” във Варна. Новата изложба включва над 20 творби с тематика от религия до политика и ежедневни абсурдни ситуации. Той представя ролята на съвременните икони в обществото; често срещани емоционални състояния като нарцисизъм; копнежа за любов и красотата чрез графики, рисунки, колажи и фотографии.

Кой е Кокимото?

Калоян Илиев – Кокимото е роден през 1979 г. във Варна. Завършва ВТУ„Св. Св. Кирил и Методий“ във Велико Търново, специалност Графика и специализира в Академия за изящни изкуства в Лодз, Полша. Работи с вече съществуващ визуален материал, който обогатява със собствени разработки с повествователен характер. Правил е самостоятелни изложби и е участвал в съвместни проекти из цял свят.

Кои са Klaxon Press?

Клаксон Прес е колектив от млади хора, които се занимават с разпространяването на Българско литературно, художествено и музикално изкуство чрез културни събития в различни формати както и издания на няколко езика.

Детайли за събитието


апр.

25

12:00am

-

11:59pm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.