fbpx

Две момчета и технологичният ден от ваканцията им в betahaus

Стефан Минков и Александър Бонев прекараха ден тук, работейки над личния си проект, за който разказаха и на нас.

Доскоро – съученици в Немска гимназия и отскоро приети в техническите университети в Karlsruhe и Aachen в Германия, респективно, този ден момчетата brainstorm-ваха над идеята си за т.нар. си GloveIT мултифункционална ръкавица. Самият прототип на ръкавица за съжаление ни убегна от снимката. Но разказаха по визия. Замислили са я с интерфейс на смартфон и да покрива следните функции като начало.

На показалеца ще има лазер, предназначен най-общо за показалка. На средния пръст – да има писец, ала химикалка.. Безименният пръст – да е микрофон и като се облеглнеш на ръката си ще можеш да провеждаш разговори. Китката да е снабдена с 3.5′ екран с функциите на смартфон. А ако двама човека с ръкавица се здрависат, ще могат да разменят визитките си. Ръкавицата ще покрива функция на управление на онлайн идентичност – с нея ще бъде още по-лесно и достъпно онлайн разплащането, таксуването в градски транспорт и др. Чрез функцията SmartHouse пък ще може да управляваме домашни уреди чрез жестикулации. Мислили са и за персонализация на ръкавицата чрез LED светлини.

Ще я снимаме следващия път като дойдат тук, обещаваме! betahaus си е дом на технологии.

.. И най-добрата енергия за идеи си остват други идеи.

 

 ТЕСТВАЙ СOWORKING И ТИ 

Прочети още

Коментари

Оставете коментар

Yay! You‘ve decided to leave a comment. That‘s fantastic! Please keep in mind that comments are moderated and rel=“nofollow“ is in use. So, please do not use a spammy keyword or a domain as your name, or else it will be deleted. Let‘s have a personal and meaningful conversation instead. Thanks for dropping by!