fbpx

<< Всички събития

  • Това събитие е минало.

Благотворителна прожекция: “Project Big Ice: Patagonia”

Описание на събитието


Project BIG ICE: Patagonia, заедно с Adore Outdoors, Bran Photography & Guiding и Betahaus ви канят на премиерата за София на документаления им филм “Project BIG ICE: Patagonia – Първа Фаза”:
КАУЗАТА:
С календарите “Живи Планини 2017” започнахме една инициатива, която продължаваме и чрез филма.
Всички средства, събрани от прожекцията ще бъдат дарени на инциативата Към Върха / To The Top, която работи с деца в неравностойно положение, помагайки им да прекарват пълноценно време сред природата и да осъществяват планински изкачвания.

ФИЛМЪТ:
През април 2017 г. българските изследователи Бранислав Бранков и Кирил Трифонов пътуват до Южна Патагония, за да проучат и да се подготвят за прекосяване по цялата дължина на Иело Континентал – най-трудното и технично ледено поле на планетата. Южната ледена шапка на Патагония представлява над 400 км непрекъснат лед и е второто най-голямо ледено поле извън полярните области. Границите му се простират между масивите Серо Торе и Фицрой на изток и Тихия океан на запад. Характерът на тамошната природа прави невъзможно съществуването на какъвто и да било живот върху леда. По време на престоя си върху леденото поле екипът на “Project Big Ice: Patagonia” се сблъсква с тежки физически и психологически предизвикателства и сериозни неконтролируеми опасности… Един филм за преживяванията в края на света, където оцеляването зависи изцяло от правилността на взиманите решения и предприеманите действия…

А СЕГА ОТКРОВЕНО:
Извън надъхващия и епичен синопсис, този филм не е като останалите. По природа, екипът на Project Big Ice: Patagonia сме директни, безпардонни, понякога груби, но истински хора. Стремим се да не носим маски и да не скриваме нищо. Това ще видите и във филма. Приключението ни и самите нас. Точно както си беше и точно каквито сме – без излишни прикрития.
Не сме спестили нито трудните моменти, нито грешките, нито нецензурния и на места вулгарен език, който съпровожда подобен род преживявания.
Коравите предизвикателства изискват корави хора. А коравите хора не винаги са идеалът, който всички си представят. Ние за себе си сме сигурни, че не сме такива.

От тази гледна точка, не ви препоръчваме да водите деца с вас, освен ако не са съзрели поне до 16-годишна възраст.

ВХОД: 5лв
НАЧАЛЕН ЧАС ЗА ВХОД: 18:30ч
НАЧАЛО ПРОЖЕКЦИЯ: 19:00ч
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ С ЕКИПА НА ЕКСПЕДИЦИЯТА: 19:40ч – 20:20ч

Ако не можете да присъствате, можете да помогнете на каузата ни като се отбележите като “Interested”, като споделите събитието и като поканите приятели.
Благодарим ви!

PS:
Ще видите и общо 4 минути бонус кадри, които не присъстват във фестивалната лента.

Детайли за събитието


дек.

12

6:30pm

-

8:30pm

Стандартен 5лв
За членове Безплатно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.