fbpx

FAQ

Какво е betahaus?

betahaus е работно пространство за споделено ползване (coworking space), в което всеки упражняващ свободна професия може да наеме работно място за ден, седмица, месец или за колкото време му е необходимо.

Освен това betahaus е мястото, под чийто покрив са събрани хора с различни таланти и това е нещото с което се гордеем най-много. Да успяваш да събереш толкова хора на едно място и да успяваш да им дадеш това от което имат нужда – това е betahaus.

Какво е коуъркинг?

Wikipedia предлага следната дефиниция: Coworking е все по-популярен нов тип работна среда. От тази различна работна обстановка се възползват обикновено хората със свободни професии и често пътуващите в различни точки на света. Споделената работна среда се характеризира със събиране на група от хора, които, макар и да работят независимо един от друг, споделят еднакви ценности и са заинтересовани от потенциалната синергия, която може да възникне между различните субекти, трудещи се в едно и също пространство.

Това все пак е само едно определение, но ние вярваме, че ако искате да го видите на практика, тук е мястото за тази цел. Запознанство с различни интересни хора при игри на джага, тенис маса или на по бира; различни събития, които има за цел да ви обогатят знанията в сферата от която се интересувате най-много са просто част от възможностите, които betahaus ви предлага.

Какви хора могат да работят в betahaus?

betahaus е за за онези, които търсят гъвкаво работно пространство и колаборативна работна среда. Иначе казано:

  • фрийлансъри, на които им е писнало да работят сами от вкъщи
  • професионалисти, които търсят партньори за по-големи и амбициозни проекти
  • създатели на стартъпи, които търсят оптимален вариант за растеж
  • както и всички останали дигитални и не дотам дигитални номади

Колкото до професиите, в betahaus са добре дошли всякакви творчески ориентирани индивиди – журналисти, писатели, блогъри, рекламисти, фотографи, графични дизайнери, програмисти, архитекти, артисти, неправителствени организации, организатори на събития и клубове по интереси.

Защо да избера betahaus?

Основните преимущества на betahaus пред работата от вкъщи, собствен офис или кафене, са: наличието на базисни офис ресурси, услуги и консумативи, включени в абонамента, споделянето на знания и умения с нови хора и най-доброто кафе в града. Да не говорим за възможностите да намерите нови партньори и проекти, както и за събитията, които не искате да пропускате.

Защо се казва betahaus?

За да изразим идеята си за нова работна среда, се обърнахме към термините от IT сферата – като “бета версия” или “бета фаза”. Те описват най-добре нашата идея да създадем и развиваме betahaus – посредством процеса на отворения край. Концепцията се развива според нуждите и препоръките на обитателите, а всеки новодошъл обогатява пространството и помага за неговото усъвършенстване и развитие. betahaus реално никога няма да бъде завършена и винаги ще е в етап на развитие. Според нас само така едно подобно място от нов тип може да просъществува.

По време на нашите проучвания се натъкнахме на историята на гръцката буква “betha”. Произходът и е арамейски и с нея се обозначава правоъгълния план за двор на къща с отворена врата.

В последствие се роди и думата betahaus като символ на едно реално съществуващо пространство в дигиталния свят: фиксирана точка и физически дом на креативните предприемачи и дигиталните бохеми.

условия

Не е ли твърде шумно за работа?

betahaus функционира на принципа на библиотека: всеки се стреми да е максимално тих в работната зона. Рафтчета, пътечки и разделителни елементи между отделните кътове осигуряват добра акустика в работната среда.

За дискусии и разговори всички могат да използват кафето и другите зони за почивка.

Конферентната зала пък е налична за по-интензивни срещи, презентации и т.н.

Има ли конферентна зала?

Да, има една конферентна зала, която след скорошен ремонт, вече може да се пише и трие на самата стена спокойно (един безкраен уайт борд). Ползването на конферентната зала става след предварително резервиране при някой от екипа на betahaus. Ако срещата е по-неформална може да се ползват кафето или когато времето позволява – пейките пред компанията.

Има ли кухня?

Да, има малка кухня на втория етаж, оборудвана с хладилник, кафе машина и микровълнова фурна.

Има ли хубаво кафе?

Естествено! В нашето betacafé, предлагаме специално селектирано и приготвено с внимание кафе, както и безалкохолни и други напитки. Освен тези стандартни услуги, betacafe поднася различни изненади на нашите обитатели всяка седмица – домашна студена лимонада, чийзкейк, еклери и много подобни, които тепърва предстоят.

Има ли принтер, скенер, копирна машина и т.н?

Да, тези устройства са достъпни за всички членове на betahaus.

Има ли в betahaus счетоводител и адвокат, чиито услуги мога да ползвам?

Да, предлагаме групови счетоводни, финансови и юридически консултации един път месечно за всички обитатели на betahaus.

Мога ли да оставям/съхранявам някъде по-ценните си вещи?

Да, предлагаме допълнителен пакет, който включва шкафче за ценности.

Има ли в близост до betahaus място за нощувка?

Да, може да се възползвате от къща за гости Canape Connection.

Има ли удобен паркинг?

Да, макар и ограничен. Пред сградата има няколко паркоместа за обитателите на betahaus.

Ако идвам с колелото си, има ли къде да го оставя?

Да, има стойка за велосипеди.

Пуши ли се вътре?

Не, в betahaus не се пуши. Можете да пушите пред сградата, където обстановката е изключително приятна (особено в топлите дни на годината), поради наличието на две маси с пейки за отдих.

Чудя се дали това е за мен. Може ли да дойда да пробвам?

Да, ако се колебаете, получавате възможност за тест-драйв в рамките на един работен ден. Така спокойно можете да вземете решение.

работен процес

Мога ли да доведа клиенти в betahaus?

Със сигурност. Разполагаме с една конферентна зала и betacafé, подходящо за срещи с клиенти.

Мога ли да работя през нощта и през уикенда?

Да. За тази цел предлагаме допълнителен пакет, който включва денонощен достъп до betahaus.

Мога ли да телефонирам спокойно в betahaus?

Всеки е свободен да говори в работното пространство, стига да не пречи на другите обитатели. Алтернатива на по-тихата обстановка в работното пространство е или betacafe или пред сградата.

Какви са тарифите за наем?

Вижте в Цени.

Какви са сроковете на договорите и сроковете за прекратяване?

Договорите на betahaus са безсрочни. Изключение правят дългосрочните договори, както и TEAM ROOM договорите, за които е необходимо двумесечно предизвестие за прекратяване.

Запланувано ли е betahaus да започне да предлага и секретарски услуги?

Ако има достатъчно заинтересовани, ще направим всичко възможно да предложим адекватни секретарски услуги. Това важи и за всякакви други видове услуги.